| tv-remont | Дата: Пт, 2010-07-30, 10:12 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Репутація: 4
Статус: Відсутній
| Хочу поділитись корисним досвідом з ремонту пральної машини ARDO T80. Симптоми поломки: під час роботи починає крутити лише в одну сторону, при цьому з режиму не виходить, і через реякий час зупиняється. Прийшов ремонтник з досвідом, знаннями і розпальцовкою і поміняв електронний блок COD 5640 800 RPM. Новий блок виявився лише подібним, але не повністю: режим полоскання з 3-кратного став однократним, а 4-кратне полоскання зовсім зникло. Крім того, в деяких режимах машина почала "задумуватись" на 15-20 хвилин, аж тоді продовжувала роботу. Прийшлось взятись за ремонт машини самому. Заміна ВСІХ сімісторів, транзисторів, діодів і контролера A-MERLONI-07 нічого не дала. Прийшлось взятись за резистори, а треба було з них починати. У одному з резисторів номіналом 220 kOm виявився обрив. І все ! Після заміни робота пральної машини відновилась. Всім бажаючим пропоную ділитись корисним досвідом.
|
| |
| |
| klim1111 | Дата: Нд, 2011-07-10, 21:56 | Повідомлення # 2 |
1
Група: Користувачі
Репутація: 0
| некоторые ребята с сервисных центров вообще не понимают чем они занимаются.их научили меняь платы и все а дальше не лезут так как мозга не хватает.знаю как минимум человек пять,постоянно отправляют мне.
|
| |
| |
| apxibamop | Дата: Чт, 2011-11-10, 23:42 | Повідомлення # 3 |
|
1
Група: Користувачі
Репутація: 0
| Правду кажеш, klim1111. На протязі семи років прийшлось мені займатись ремонтом побутовки тут, на батьківщині Indesit-ів та Ariston-ів... Але, як вже сказано klim-ом, переважна більшість техніків з ремонту "ремонтують" заміною плат, не беручи до голови, що можна "пошаманити" трохи та з'єкономити на заміні цілої плати. Ціна окремої плати станом на початок 2000-их років доходила до 220 Євро (в цьому випадку йдеться про вмонтовувану побудову техніку, що коштує в окремих випадках вдвічі дорожче). Звичайно, не візьмешся "діставати" контролери типу µPD.7533C-161 чи µPD.7537AC-027 від NEC, але перепрошити EEPROM-ку, на яку він опирається, думаю, не складає труднощів. Ще хотів би висловити велику подяку для tv-remont за прекрасний сайт. Честь та хвала !!!
|
| |
| |